Επιστημη του Polytron

Posted by Yorgos 15/09/2014 4 Comment(s) Εταιρεία,

Με ιδιόκτητη τεχνολογία η Polytron προσφέρει στα λιπαντικά της πλεονεκτήματα που αφήνουν πίσω τους ανταγωνιστές της.

 

 

Δείτε γιατί πραγματικά κάθε προϊόν Polytron είναι κατηγορία από μόνο του. 
 
 
Εάν παρατηρήσουμε στο μικροσκόπιο, δύο μέταλλα σε τριβή, θα δούμε ότι οι επιφάνειες επαφής τους δεν τόσο λείες όπως θα περιμέναμε, αλλά είναι γεμάτες από εσοχές και εξοχές όπως φαίνεται στη παραπάνω εικόνα. Αυτές οι εξοχές διαπερνούν το προστατευτικό φιλμ λαδιού που διαχωρίζει τις επιφάνειες επαφής και συγκρούονται μεταξύ τους.
Οι ορατές αυτές συγκρούσεις στο μικροσκόπιο, δημιουργούν μια δύναμη αντίστασης στην κίνηση των επιφανειών, την τριβή.
Μερικές από αυτές τις συγκρούσεις προκαλούν την αποκόλληση μεταλλικών σωματιδίων από τις συγκρουόμενες εξοχές.
Τα αποκολλημένα και ορατά στο μικροσκόπιο σωματίδια, είναι η φθορά του μετάλλου, που προκαλείται από την ύπαρξη της τριβής.

 

Τα συμβατικά λιπαντικά είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να παρέχουν ένα υψηλής αντοχής και λεπτότητας φιλμ λαδιού, με προορισμό να διαχωρίζει τις τριβόμενες επιφάνειες από την μεταξύ τους επαφή. Στις υψηλότερες πιέσεις που δημιουργούνται λόγω των βαριών φορτίων εργασίας, τα συμβατικά λιπαντικά παρουσιάζουν ένα “ακραίας πίεσης” προστατευτικό κατάλοιπο λαδιού μεταξύ των κινούμενων επιφανειών με προορισμό να αντικαταστήσουν τη ταλαιπωρημένη από την πίεση μεμβράνη. Με αυτό τον τρόπο αυτά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες πιέσεις, αποτυγχάνοντας με φθορά. Τα συμβατικά λιπαντικά επιτυγχάνουν το σκοπό τους μόνο μερικώς καθώς μια συνεχόμενη διαδικασία φθοράς επαναλαμβάνεται περιορίζοντας την απόδοση. Η διαδοχική αυτή διαδικασία φθοράς παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον φαύλο κύκλο μείωσης της απόδοσης, δυσλειτουργιών κλπ.

Τα ενεργά συστατικά του Polytron είναι φορτισμένα για να έλκονται από το μέταλλο. Κάτω από συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης αυτά τα φορτισμένα στοιχεία μεταλλουργικά συντελούν στην δημιουργία μιας νέας  και υποδειγματικής κρυσταλλικής δομής των επιφανειών επαφής.

Το αποτέλεσμα της μεταλλουργικής αυτής διαδικασίας είναι, ένα πολύ λεπτό στρώμα εξωτερικής επιφάνειας μετάλλου (πάχους μερικών μm) να μετατρέπεται σε νέο πολύ σκληρότερο μέταλλο (15 με 20 φορές πιο σκληρό). Αυτή η νέα πανίσχυρη μεταλλική “μεμβράνη” προστατεύει το εσωτερικό υπόστρωμα αρχικού μετάλλου από τη φθορά.

Επειδή η προστατευτική “μεμβράνη” είναι πολύ λεπτή, είναι πολύ εύκαμπτη και επιτρέπει στο μεταλλικό της υπόστρωμα να πιέζεται οριζόντια από τις οριζόντιες δυνάμεις που δημιουργούνται με τις συγκρούσεις. Συγχρόνως, η σκληρότητα της προστατευτικής μεμβράνης δεν επιτρέπει μεταλλικά σωματίδια να αποκόπτονται κατά τη διαδικασία των συγκρούσεων. Έτσι σπρώχνεται  μέταλλο από τις εξοχές το οποίο προωθείται στις εσοχές  εξομαλύνοντας έτσι  την επιφάνεια τριβής. Δείτε το video "How does Polytron Works".

 

Η διαδικασία αυτή προκαλεί εξαιρετικά λείες και γυαλιστερές επιφάνειες με αμελητέο συντελεστή τριβής. Οι μεταλλικές επιφάνειες επαφής όχι μόνο γίνονται πολύ πιο σκληρές κάτι που προκαλεί την εξάλειψη της φθοράς αλλά και πολύ πιο λείες γεγονός που προκαλεί την εξάλειψη της τριβής.

Αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία που επιτρέπει τη διάπλαση εντελώς λείων και εξαιρετικά πιο ανθεκτικών επιφανειών από το αρχικό μέταλλο  είναι ένα από τα κύρια  χαρακτηριστικά που κάνει το Polytron τόσο διαφορετικό από τα άλλα λιπαντικά της αγοράς σήμερα.                       .

 

Αυτό το χαρακτηριστικό μαζί με άλλα χαρακτηριστικά του πρόσθετου λίπανσης Polytron, δίνουν στο λάδι εξαιρετική ποιότητα αντοχή και μακροζωία. Το λάδι που περιέχει πρόσθετο λίπανσης Polytron αντέχει 4 έως 7 φορές περισσότερα χιλιόμετρα, δίνει 4 έως 7 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον μηχανολογικό εξοπλισμό και  μειώνει δραστικά το κόστος επισκευών και συντήρησης. Όταν προστίθεται σε γράσο, λάδι κινητήρα και βαλβολίνες κιβωτίων ταχυτήτων, το πρόσθετο λίπανσης Polytron, προκαλείται μείωση της φθοράς έως 95%. Η μείωση της τριβής προκαλεί μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Στο γεγονός της απώλειας λαδιού, το προστατευτικό επίστρωμα παρέχει προσωρινή προστασία ενάντια στην ανεπάρκεια του λαδιού.

 

Σημαντικό ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
Χάρις το λεπτό, εύκαμπτο, πολύ ανθεκτικό και εξαιρετικά αντιτριβικό μεταλλικό προστατευτικό επίστρωμα που αναφέρθηκε παραπάνω, ο κινητήρας ή ο εξοπλισμός προστατεύεται προσωρινά σε περίπτωση απώλειας λαδιού ή ψυκτικού. Έτσι σας παρέχεται πολύτιμος χρόνος, συνήθως αρκετός για την εντόπιση του προβλήματος, ή ακόμη για να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας έξω από δρόμο μεγάλης επικινδυνότητας.
 
Το Polytron MTC εξασφαλίζει την:

 • Μείωση της τριβής του κινητήρα έως 99%
 • Μείωση της κατανάλωσης καυσίμου από 10% έως 15%.
 • Μείωση των παραγόμενων καυσαερίων από 30% έως 60%
 • Μείωση του κόστους συντήρησης έως 60%
 • Μείωση της κατανάλωσης λαδιού και αναθυμιάσεων
 • Μείωση των παραγόμενων θορύβων και κραδασμών
 • Αύξηση της ιπποδύναμης, ροπής και ελαστικότητας του κινητήρα
 • Διατήρηση αστραφτερών και εντελώς λείων επιφανειών (κυλίνδρων, εμβόλων, ελατηρίων, κλπ.)
 • Αντιμετώπιση προβλήματος κολλημένων ελατηρίων
 • Αντιμετώπιση προβλημάτων πρόωρης φθοράς.
 • Προστασία κινητήρα ή εξοπλισμού σε μεγαλύτερο εύρος θερμοκρασιών 
 • Προστασία κινητήρα (προσωρινή) σε απώλια λαδιού ή ψυκτικού

 

Διατίθεται επίσης το πρόσθετο καυσίμου Polytron FC, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία μας για κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Το Polytron FC αυξάνει επιπλέον την απόδοση του κινητήρα. Καθαρίζει και λιπαίνει το σύστημα έγχυσης καυσίμου. Διαλύει και καθαρίζει τα κολλώδη κατάλοιπα καύσης από τα μπεκ, τις βαλβίδες και έδρες και διατηρεί εντελώς καθαρό τον θάλαμο καύσης. Διασπά την υγρασία του καυσίμου και προστατεύει από τη σκουριά και τη διάβρωση. Βελτιώνει την καύση και την κατανάλωση καυσίμου. Μειώνει τα καυσαέρια και την κάπνα.